- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσή Αυγή: Δικαστικό όχι σε αποφυλάκιση του Αναστάσιου Πανταζή
Ο πυρηνάρχης του Περάματος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και φυλάκιση 2 ετών
Χρυσή Αυγή - Αναστάσιος Πανταζής: «Όχι» στην αποφυλάκιση του πυρηνάρχη στο Πέραμα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, σύμφωνα με την πρόταση και του εισαγγελέα
Για δεύτερη φορά το δικαστήριο αρνήθηκε τους λόγους που επικαλείται ο Αναστάσιος Πανταζής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 2 ετών -για εγκληματική οργάνωση και τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ-, για να πετύχει την έξοδό του από τη φυλακή.
Ο καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επικαλέστηκε και σε αυτήν την αίτηση του λόγους υγείας του ίδιου και μελών της οικογένειάς του ώστε να στοιχειοθετήσει υπέρμετρη βλάβη που υφίσταται από την παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα. Επιπλέον υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ' όρων απόλυση και ενώ δεν έχει προσδιοριστεί το Εφετείο της υπόθεσης. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, τίθεται θέμα «μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Ως μάρτυρας στη δίκη εξετάστηκε ο εργοδότης του Αναστάσιου Πανταζή ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια η οποία έχει ως πηγή εσόδων τον ίδιο τον καταδικασμένο.
Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αναστολή, έκρινε ότι για την ασθένεια που επικαλείται, υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης με αγωγή αποφαινόμενο παράλληλα ότι τα οικογενειακά ζητήματα που θέτει, ανήκουν «σε συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθησαν εννέα άτομα
Νέα μεγάλη επιχείρηση από «ελληνικό FBI»
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Συνεχίζονται οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γιατί σε κάποια σάιτ τις βλέπετε, σε κάποια όχι και σε άλλα σημεία του ελληνικού Τύπου μόνο με πίξελ
Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ στο ΟΑΚΑ
Τι ισχύει για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην κατηγορία «World's BestBusiness Schools 2026»
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.