Ελλαδα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Σε τρία επίπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπαδική βία: Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Οπαδοί σε αγώνα ποδοσφαίρου © ΕPA Pool

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε οκυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστεί η έμπρακτη προσπάθεια για καταπολέμηση της οπαδικής βίας, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά τη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών που πραγματοποιήθηκε το πρωί. 

Θύμισε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και μπορούν να αξιοποιηθούν από βιντεοληπτικά υλικά όλες οι παράνομες πράξεις που τελούνται εντός και εκτός αθλητικών χώρων. 

«Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να εξιχνιάσει την αποτροπαία δολοφονία, χάρη και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια» ανέφερε. Όπως γνωστοποίησε για τον περιορισμό των φαινομένων βίας θα προωθηθούν πρωτοβουλίες σε τρία επίπεδα: Εντατικοί έλεγχοι, αυστηρότερο πλαίσιο ποινών και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Αναλυτικά ο κ. Οικονομου είπε ότι άμεσα έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προωθήσει:

  1. ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση για την λειτουργία των λεσχών
  2. αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα
  3. εντατικοποίηση ελέγχων από Αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει στοχευμένα μέτρα, προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν μικρό αποτύπωμα στα νοικοκυριά, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ευστάθεια της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν κάθεται με δεμένα χέρια απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, τόνισε ο κ. Οικονόμου απαριθμώντας σειρά μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στις τιμές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ