Ελλαδα

Αττική Οδός-Αποζημιώσεις: Ανοίγει το μεσημέρι η πλατφόρμα

Τι θα πρέπει να δηλώσουν οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποζημιώσεις από την Αττική Οδό - Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στα χιόνια
Αποζημιώσεις από την Αττική Οδό - Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στα χιόνια © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποζημιώσεις από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια - Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Οι έως τώρα πληροφορίες για τη διαδικασία

Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/2) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις ύψους 2.000 των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα με σχετική παραπομπή από το site της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου όπως και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές.

Πληροφορίες της «Καθημερινής», από τους οδηγούς θα ζητηθεί να δώσουν τηλέφωνο, mail και τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, της αποζημίωσης. Στην πρώτη φάση δεν θα ζητηθούν άλλα δικαιολογητικά. Αν κριθεί αναγκαίο, θα δώσουν τα δικαιολογητικά στη φάση της εξέτασης των αιτήσεων για αποζημίωση. 

Περισσότερα για τη διαδικασία αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της ημέρας. 

Αττική Οδός: Aγωγή για αποζημίωση από οδηγό - Πόσα ζητά 

Η«Αττική Οδός» βρίσκεται αντιμέτωπη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με την πρώτη αγωγή από οδηγό που εγκλωβίστηκε στα χιόνια στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα». Η συγκεκριμένη οδηγός παρέμεινε παγιδευμένη στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, κατέθεσε αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο και δεν αποδέχεται την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί.

Με την αγωγή της διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της. Επίσης, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτόν το δρόμο καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια. Γι' αυτό και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ