Ελλαδα

Έρευνα του Υπ. Παιδείας για σχόλιο καθηγητή σε μαθητή με φούστα

Το μήνυμα των μαθητών του σχολείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα για το περιστατικό σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον
Έρευνα για το περιστατικό σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον © Instagram / Μένουμε Ενεργοί

Έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον - Τι περιγράφει γονεάς - Η φράση που φέρεται να είπε καθηγητής στον μαθητή.

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα για το περιστατικό φραστικής επίθεσης από καθηγητή Γυμνασίου σε μαθητή της Α' τάξης σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον, που φορούσε φούστα. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπ. Παιδείας, η έρευνα διατάχθηκε με εντολή του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση και αφορά το περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον. Καθηγητής φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας», σχολιάζοντας την επιλογή του να φορέσει φούστα. 

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές του σχολείου θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο». Έτσι εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

 

Το υπουργείο τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση το ΥΠΑΙΘ έχει εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και, ειδικότερα, τους θεματικούς κύκλους:
- Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην με προγράμματα στους τομείς: ψυχική και συναισθηματική υγεία - σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
- Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με προγράμματα στους τομείς: ανθρώπινα δικαιώματα, διαμεσολάβηση, συμπερίληψη: αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα». 

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε γονέας μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», «το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: «Nτροπή της κοινωνίας». Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του 15μελούς ήδη το συμβάν λύθηκε ενδοσχολικά. «Υπήρχε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στο σχολείο με φούστα και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, ένας καθηγητής τον βρήκε στο προαύλιο κάνοντάς του σχόλιο για τη φούστα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο και που ισχύει ήταν η κουβέντα του καθηγητή προς το παιδί ότι είσαι η ντροπή της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό λύθηκε ενδοσχολικά και η σχολική μας κοινότητα το αντιμετώπισε. Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρξε τσακωμός μεταξύ του παιδιού και του καθηγητή. Απλά ο καθηγητής βλέποντας το παιδί πήγε εκεί να του μιλήσει, λέγοντας του και αυτήν την άσχημη κουβέντα. Επειδή διαβάσαμε διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν, όπως παράδειγμα, ότι το παιδί αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε και πως έφυγε από το σχολείο μας, έχω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο και όλα είναι καλά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ