Ελλαδα

Φωτεινή Πιπιλή: Ερώτηση και «πράσινη» απάντηση για τα δέντρα

Για τα έργα του Μετρό στην πλατεία Κολωνακίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μετά από ερώτηση της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή το Υπουργείο Υποδομών ενημερώνει ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πράσινο όπου υπάρχουν εργοτάξια του Μετρό.

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα των δέντρων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε: «μαζί με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. προχωράμε στη σύνταξη μνημονίου που περιλαμβάνει την αγορά και φύτευση επιπλέον 2.000 δέντρων στον Δήμο Αθηναίων. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, η πρώτη φορά που αυξάνουμε το πράσινο ισοζύγιο αφού κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής».

Μάλιστα, τόνισε ότι «τα δέντρα επιλέγονται, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ώστε να είναι εγκλιματισμένα στο αττικό περιβάλλον, με καλή αντίδραση στην καταπόνηση που προκαλούν σε αυτά οι ρύποι του αστικού χώρου και λαμβάνοντας υπόψη, το "φυτικό παρελθόν" κάθε χώρου σε μια προσπάθεια σύνδεσης και υπενθύμισης της προτέρας συνθήκης του».

Διαβεβαίωσε ότι «και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ενδιαφέρονται για την ουσιαστική αύξηση του πράσινου ισοζυγίου στον Δήμο της Αθήνας».

Φωτεινή Πιπιλή: Θετική εικόνα για το περιβάλλον

Ευχάριστα τα νέα από τη συζήτηση το μεσημέρι στη Βουλή, σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο της βουλευτού Α' Αθηνών της ΝΔ, σχετικά με την απάντηση του κ. Καραγιάνη στην επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή.

Αναφέρεται, επίσης, πως αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Ενημέρωση για την κοπή εκατοντάδων δένδρων σε Πλατείες των Αθηνών λόγω της γραμμής 4 του Μετρό" αποτέλεσαν οι πολλές αντιδράσεις των Αθηναίων για την κοπή δεκάδων δένδρων στην Πλατεία Κολωνακίου, λόγω της έναρξης των εργασιών του μετρό και μεταξύ άλλων επισημαίνεται: Με την κατάθεση της ερώτησης αυτής, ο αρμόδιος υφυπουργός, ξεκαθάρισε ότι δεν κόπηκαν τα δένδρα και οι θάμνοι της πλατείας Κολωνακίου, αλλά μεταφυτεύθηκαν, ενώ «ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα που παρουσίασε ο κ. Καραγιάννης» για τη συνεργασία με την υπόσταση του Μνημονίου που θα συνυπογράψουν ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αττικό Μετρό ΑΕ και η Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ