Ελλαδα

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής - Ποια είναι

Ποια ουσία περιέχουν - Τι διαπιστώθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμπλήρωμα διατροφής
Συμπλήρωμα διατροφής © Pixabay

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο συμπληρώματα διατροφής. Η ανακοίνωση με τις επωνυμίες των προϊόντων που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές στη Γερμανία για συμπληρώματα διατροφής, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων VEGA HONEY & VIAZENE BLU.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές, αυτά τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση τους.

Οι καταναλωτές καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές (π.χ. διαδίκτυο) μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΦ είχε προχωρήσει σε ανάκληση παρτίδων συμπληρωμάτων διατροφής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ