Ελλαδα

Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Μην ακούτε τους αρνητές κληρικούς

Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας σε εκκλησία με μάσκα για κορωνοϊό
Ιερέας σε εκκλησία με μάσκα για κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αρνητές κληρικοί δεν εκφράζουν την Εκκλησία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ξεκαθαρίζει η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της.

Νέο μήνυμα έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καλώντας τους πιστούς να μην παρασύρονται από αρνητές ιερείς.

«Διάφοροι κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες εξαιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ της χρήσεως μάσκας, του εμβολιασμού και της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων εν γένει» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Και καλεί τον λαό να μην ακούει τους αρνητές ιερείς και να μην παρασύρεται από τις ύβρεις τους. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει το συλλογικό της όργανο, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος των μητροπολιτών της, το οποίο αποφασίζει συνοδικά (σ.σ. δημοκρατικά) με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Εκκλησίας η ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του Ευαγγελικού μηνύματος, δημιουργία φατριών και διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητος.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Εξ αφορμής ενός ακόμη συκοφαντικού δημοσιεύματος κατά της Εκκλησίας, το οποίο δήθεν αποκαλύπτει μαρτυρία ιερωμένου ετέρας εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας εν Ελλάδι ότι κατά την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου 2020 οι Ιερές Μητροπόλεις αποδέχθηκαν επί δίμηνο το "κλείσιμο" των Ιερών Ναών λόγω οικονομικής εξαρτήσεως από το Κράτος, δηλώνει ότι καμία συκοφαντία δεν θα μεταβάλει την συμπαράστασή της στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας και προτίθεται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του κύρους Αυτής και των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.