Ελλαδα

Επεισόδια και συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ - Η επέμβαση της ΕΛΑΣ (βίντεο)

Συνελήφθησαν άτομα την ώρα που γκρέμιζαν τοίχο για να «στήσουν» στέκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί μπαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ)
Αστυνομικοί μπαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση, επεισόδια και συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ. Επενέβη η Αστυνομία. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου γκρέμισαν τοίχο, επιχειρώντας να στήσουν «στέκι».

Ένταση προκλήθηκε σήμερα Τετάρτη (12/1), το μεσημέρι, στην ΑΣΟΕΕ, όπου άτομα γκρέμισαν τμήμα του τοίχου της σχολής, προκειμένου να στήσουν «στέκι».

Υπήρξε επέμβαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), ενώ στην επιχείρηση μετείχαν και μέλη των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Σημειώθηκαν επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς. Έγιναν 6 συλλήψεις. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ είναι έκρυθμη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1).

Αστυνομική Επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο ξυλοδαρμός του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 άγνωστοι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκαν σε καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο. Το γεγονός αυτό, που ήρθε να προστεθεί σε ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος, οδήγησε σε εισαγγελική παρέμβαση.

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας» ανακοίνωσε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ