Ελλαδα

Τα δικαστήρια λειτουργούν κανονικά από σήμερα Παρασκευή (7/1)

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
Δικαστήριο © EUROKINISSI

Λειτουργούν κανονικά τα δικαστήρια από σήμερα Παρασκευή (7/1). Η τηλεδιάσκεψη των δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Τα δικαστήρια λειτουργούν και πάλι από σήμερα 7 Ιανουαρίου 2022, καθώς η λειτουργία τους κρίθηκε ασφαλής, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη χθες από φορείς της Δικαιοσύνης μετά από ευρεία τηλεδιάσκεψη.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των δικαστηρίων εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, των διοικήσεων των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών  Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μοναδικό θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας. 

Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή, οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι «τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από τις 7 Ιανουαρίου».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.

Κοινός τόπος όλων των αρμοδίων φορέων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού», ενώ «οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επεσήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών».

Κατόπιν αυτών, από σήμερα Παρασκευή (7/1), τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας κοινής υπουργικής απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τσιάρας έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, παραμένει σε καραντίνα και ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ