Ελλαδα

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2022 η απόσυρση των ταμειακών μηχανών

Ο λόγος της αντικατάστασης των 179 τύπων ταμειακών μηχανών είναι η παλαιά τους τεχνολογία που δεν επιτρέπει την online σύνδεση με το Taxisnet

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταμειακή μηχανή
Ταμειακή μηχανή © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα παράταση δόθηκε στα καταστήματα λιανικής πώλησης για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Παρατάθηκε εκ νέου η απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, με βάση τη νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, η προθεσμία αντικατάστασης -που κανονικά έληγε σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 2021- παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2022.

Έτσι, η πλήρης σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet και η online διαβίβαση των στοιχείων, μπορεί να γίνει από την 1η Απριλίου 2022 και μετά. Ακόμα, παράταση λαμβάνει και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα τόσο τις συνθήκες της πανδημίας, όσο και την ανάγκη για επαρκή χρόνο ώστε να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν.

Ο λόγος της αντικατάστασης των 179 τύπων ταμειακών μηχανών είναι η παλαιά τους τεχνολογία που δεν επιτρέπει την online σύνδεση με το Taxisnet, με το οποίο οι νέες ταμειακές μηχανές θα μπορούν να συνδέονται ακόμη και ανά λεπτό της ώρας για να αποστέλλουν τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί. Κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα να διασφάλισης της εγκυρότητας, της μοναδικότητας αλλά και της προέλευσής της. Μέσω αυτού του κωδικού θα είναι δυνατό να επιβεβαιώνεται αν η απόδειξη που εκδόθηκε από την επιχείρηση είναι ίδια με αυτή που έχει καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά της βιβλία.

Το πρόστιμο για όσους δεν αντικαταστήσουν τις ταμειακές θα ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά έλεγχο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ