Ελλαδα

Μπεκατώρου: Στη Γυμναστική υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών

«Οι φερόμενοι ως δράστες παραμένουν στις θέσεις τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Μπεκατώρου
Η Σοφία Μπεκατώρου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε πως στον χώρο της γυμναστικής υπάρχουν 37 καταγγελίες που αφορούν σε κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις.

Την απογοήτευσή της από τον χώρο του αθλητισμού εκφράζει η Σοφία Μπεκατώρου, κάνοντας γνωστό πως στη Γυμναστική υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών που αφορούν σε κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Ολυμπιονίκης, «οι φερόμενοι δράστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις ευθύνης, είτε στην ομοσπονδία, είτε σε σχολεία, είτε σε συλλόγους», εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει καθώς πρόκειται για υποθέσεις που έχουν παραγραφεί.

«Η βία υπήρχε, υπάρχει και ελπίζουμε να μην υπάρχει στο μέλλον. Πάρα πολλά θύματα πλέον καταγγέλλουν, όχι γιατί πριν δεν υπήρχαν κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις, αλλά διότι το περιβάλλον και οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ώστε να μιλήσει κάποιος ανοιχτά. Το θύμα ένιωθε ότι φταίει», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 στο πλαίσιο αφιερώματος για τη διαδρομή του κινήματος #metoo στην χώρα μας.

Η κα Μπεκατώρου επεσήμανε πως στην αρχή ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να μπορέσει να αντιμετωπίσει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, καταγγέλλοντάς την και όχι συνεχίζοντας να ζει με αυτό. «Από την άλλη, εφόσον δημιουργήθηκε μια δυναμική του #metoo, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, κυρίως επειδή δημιουργείται ένα κλίμα αλληλεγγύης στα θύματα. Εγώ το βλέπω σαν μια λαμπαδηδρομία, μεταφέρουμε μια φλόγα αλληλεγγύης από το ένα θύμα στο άλλο, το ένα δίνει δύναμη στο άλλο και συνεχίζει γιατί πρέπει κάποια στιγμή η κουλτούρα μας να δημιουργεί αίσθημα ενοχής στον θύτη και όχι στο θύμα».

Την ίδια στιγμή, η Ολυμπιονίκης μίλησε για την πρωτοβουλία που ανέπτυξε μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει την δική του εμπειρία έμφυλης βίας, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ