Ελλαδα

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για εστίαση, μπαρ και τηλεργασία

Θ. Πλεύρης: Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα για την Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σύνταγμα © EUROKINISSI
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σύνταγμα © EUROKINISSI

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση.

Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις, το νέο πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με στόχο να καθυστερήσει όσο γίνεται η «έκρηξη» διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, θα ισχύσει από τις 3 Ιανουάριου. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.284 κρούσματα. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ενδιάμεσα μέτρα -πριν την Πρωτοχρονιά, δηλαδή- αλλά αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 13 του μηνός.

Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:

  1. Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για την μουσική, θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα.
  2. Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές.
  3. Για  τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  4. Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
  5. Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης του 50%


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ