Ελλαδα

Την Τετάρτη η κηδεία του Κάρολου Παπούλια - Στα Ιωάννινα η ταφή

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρολος Παπούλιας © EUROKINNISSI
Κάρολος Παπούλιας © EUROKINNISSI

Με απόφαση της κυβέρνησης, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 13:00.

Θλίψη και συγκίνηση από την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 13:00, με τιμές αρχηγού κράτους. H κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα.

Επίσης, αποφασίσθηκε να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Τις ίδιες ημέρες θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτήρια, όλης της χώρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε υπέρμαχος της εθνικής ενότητας, υπηρέτησε δύο φορές το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, και διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας το στίγμα του τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της, στα Βαλκάνια.


Ποιος ήταν ο Κάρολος Παπούλιας - Η ζωή του

Ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις).

Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: «Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht» («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

Υπήρξε συνεργάτης του γνωστού Ινστιτούτου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Μονάχου. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) συνεργαζόταν τακτικά με την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle καταγγέλλοντας το καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής πετοσφαίρισης, αγωνιζόμενος στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας. Επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ το 1947 και 1948 και αθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια και του ακοντισμού.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ