Ελλαδα

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Προστέθηκαν στα μέσα μικροκινητικότητας που λειτουργούν ήδη στην πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδήλατο
Ποδήλατο (φωτό αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρουσίασε πρόσφατα τα νέα σύγχρονα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μέσα μικροκινητικότητας που λειτουργούν ήδη στην πόλη, παρουσίασε πρόσφατα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Πλατεία Νυμφών της Δ.Ε. Βουλιαγμένης.  Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που αποκτά σύστημα 15 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα είναι διαθέσιμα για πολίτες και επισκέπτες μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Τα ποδήλατα που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS θα είναι τοποθετημένα στην πόλη ελεύθερα σε διάφορα σημεία (free float)  και οι ζώνες στάθμευσης και επιστροφής θα οριστούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επέκταση του συστήματος με περισσότερα ποδήλατα και σημεία φόρτισης.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του δήμου για μια πόλη πράσινη που παρέχει εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη καταγράψει αρκετές πρωτιές σε δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που λειτούργησε σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων το 2016 και διαθέτει το μεγαλύτερο δημοτικό στόλο στην Αττική. Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα έρχονται να προστεθούν στις παραπάνω δράσεις για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη και να καταστήσουν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έναν Δήμο πρότυπο στον τομέα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Το νέο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων αναβαθμίζει σημαντικά τα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης που ήδη λειτουργούν στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας προσιτούς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον και συμβατούς με τους κανόνες βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συνεχίζουμε με ένταση τις δράσεις που συμβάλουν στη δημιουργία μίας πόλης που αξιοποιεί την τεχνολογία, σέβεται το περιβάλλον και είναι φιλική στον πολίτη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ