Ελλαδα

Σε ποια ηλικία διστάζουν περισσότερο να κάνουν το εμβόλιο

Η έρευνα της Focus Bari

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι περισσότεροι αναποφάσιστοι και διστακτικοί για το αν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην ηλικία 18-24 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari.

H αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών Ελλήνων να κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Focus Bari | YouGov. Ιδιαίτερη αύξηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παρατηρήθηκε μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου 2021 σε δείγμα 1.001 Ελλήνων 18-74 ετών.

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο φέτος, η εταιρεία διενέργησε επτά πανελλαδικές έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Η σημερινή εικόνα δείχνει πως τέσσερις στους πέντε Έλληνες (81%) έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο. Η αναλογία αυτή είναι σχεδόν σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021. Το 10% δηλώνουν διστακτικοί ότι «μπορεί ναι-μπορεί όχι» να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το υπόλοιπο 9% λένε ότι «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν», επιβεβαιώνοντας ότι ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών του εμβολιασμού (για διάφορους λόγους) είναι περίπου ο 1 στους 10 Έλληνες.

Σε ποια ηλικία είναι οι περισσότεροι αναποφάσιστοι με το εμβόλιο

Η νεαρή ηλικία των 18-24 ετών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (23%) εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο, έναντι 17% στις ηλικίες 25-34 ετών και μόνο 7% στις ηλικίες άνω των 45 ετών.

Εκείνοι που δηλώνουν πιο σαφή αρνητική πρόθεση εμφανίζονται περισσότερο στις ηλικίες 25-44 ετών (15%) και 35-44 ετών (13%), στην Θεσσαλονίκη (14% έναντι 7% στην Αττική, δηλαδή διπλάσιοι) και στην περιφέρεια (12%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ