Ελλαδα

Σε αυτό το sms μην απαντήστε

Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73969-149333.jpg

Προειδοποίηση για παραπλανητικά sms εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μηνύματα που στέλνονται σε τυχαίους κατόχους κινητών, αναφέροντας ότι κέρδισαν 850.000 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με τη Δίωξη, τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει αρκετά τέτοια κρούσματα, ενώ οι πολίτες καλούνται να τα αγνοούν.

Αν κάποιος πιστέψει αυτό το μήνυμα, στη συνέχεια καλείται να επισκεφθεί συγκεκριμένη ιστοσελίδα και να πληκτρολογήσει τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθει τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού. Κατόπιν του ζητείται να στείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Η μορφή του μηνύματος είναι στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo . Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965».

Δίωξη καλεί τους πολίτες να μην πείθονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή, να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες και να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.

Για αντίστοιχες περιπτώσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «CYBER KID», στο τηλέφωνο 210 6476464 και στο μέιλ ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ