Ελλαδα

Ελένη Ράντου: Ανάρτηση για τις γυναικτονίες μετά από περιστατικό

Λίγες μέρες μετά την 17η δολοφονία γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Ράντου – Συγκλονιστική ανάρτηση για την έκρηξη βίας κατά των γυναικών
Ελένη Ράντου © Facebook

Μάρτυρας σε ένα αποκρουστικό για την ίδια περιστατικό έγινε η Ελένη Ράντου το απόγευμα της Παρασκευής γεγονός που την έκανε να αναφερθεί στις γυναικοκτονίες.

Μάρτυρας σε ένα αποκρουστικό για την ίδια περιστατικό έγινε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου το απόγευμα της Παρασκευής, γεγονός που ήρθε λίγες μέρες μετά την καταγραφή της 17ης γυναικοκτονίας που διαπράχθηκε μέσα σε διάστημα μόλις λίγων μηνών. 

Μάλιστα, θέλησε να μοιραστεί το εν λόγω γεγονός με τους διαδικτυακούς της φίλους, προχωρώντας σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Σήμερα βρέθηκα περπατώντας στο δρόμο ακούω μια κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλεφωνά. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: ‘Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;’. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Και συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών ότι μέχρι να φτιάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται.

Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερνές στιγμές βίας που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ