Ελλαδα

Παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Έκπτωση στο φυσικό αέριο

Τι προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ
Λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε πως παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα ενώ προανήγγειλε μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο.

Να θυμίσουμε πως η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, «εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους».

Ακολούθως, ο υπουργός εξήγησε πως «το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά».

Ως προς το φυσικό αέριο, μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως όπως είπε ο κ. Σκρέκας αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε, δε, ότι η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Τέλος, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ