Ελλαδα

Podcast: «Το βιτριόλι δεν σου έκαψε την ψυχή, παρά μόνο το δέρμα»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά το podcast της «ΙΩΑΝΝΑ», με πρώτο καλεσμένο τον ψυχίατρό της, επίκουρο καθηγητή Ψυχιατρικής Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρό της, Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο
Ιωάννα Παλιοσπύρου και Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος © Ολυμπία Κρασαγάκη

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μια εκ βαθέων συζήτηση με τον ψυχίατρό της, Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο, στο podcast της «ΙΩΑΝΝΑ» στο pod.gr.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά το podcast της, «ΙΩΑΝΝΑ», με καλεσμένο στο πρώτο επεισόδιο τον ψυχίατρό της, επίκουρο καθηγητή Ψυχιατρικής Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο, ο οποίος μιλάει πρώτη φορά για όσα έζησαν μαζί από τη μέρα της επίθεσης εναντίον της με βιτριόλι.

Ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος
Ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος © Ολυμπία Κρασαγάκη

Σαν μια «ανοιχτή» συνεδρία, η Ιωάννα συνομιλεί με τον ψυχίατρό της για τις δύσκολες στιγμές που μοιράστηκαν και για το πώς επουλώνονται τα ψυχικά τραύματα. 

«Εμένα μου έδωσαν ένα γερό, υγιές σπίτι χωρίς στέγη και μου είπαν ξαναφτιάξ’ την. Και την ξαναέφτιαξα», λέει ο ψυχίατρος κ. Κοντοάγγελος, που θεωρεί ότι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητας της Ιωάννας είναι η καλοσύνη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρό της, Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο
© Ολυμπία Κρασαγάκη

Απαντώντας σε ερώτησή της αν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα τα καταφέρουν, ο ψυχίατρος αποκαλύπτει: «Την πρώτη φορά που ήρθα σπίτι σου έτρεχα με 60χλμ, τη δεύτερη με 40, την τρίτη με 30. Αναρωτιόμουν αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω και φοβόμουν τι θα γίνει αν αποτύχω. Τρεις μήνες μετά την επίθεση ήξερα ότι κατάφερες το βιτριόλι να μην σου κάψει την ψυχή, αλλά μόνο το δέρμα».

Όσον αφορά τα μηνύματα για βοήθεια που παίρνει η Ιωάννα από όλη την Ελλάδα, ο κ. Κοντοάγγελος σημειώνει: «Όταν εσύ ανέβηκες στο Έβερεστ και κάποιος θέλει να ανέβει στο Λυκαβηττό, θα ζητήσει τη βοήθειά σου, για να πάρει λίγη από τη δύναμή σου». Και εξηγεί ότι σε συνεργασία με την Ιωάννα έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας.

«ΙΩΑΝΝΑ»: Τα podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο pod.gr

Στο πρώτο επεισόδιο του podcast ΙΩΑΝΝΑ, συζητούνται ακόμη για:

  • Τον ρόλο του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος για την ψυχική υγεία
  • Την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και τα μηνύματα μίσους στο ίντερνετ
  • Τις δομές που λειτουργούν δωρεάν και στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν άνθρωποι που έχει κλονιστεί η ψυχική τους ηρεμία

Μια εκ βαθέων συζήτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρό της Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο, με δυνατές στιγμές συγκίνησης αλλά και αισιόδοξα μηνύματα από την ιστορία της Ιωάννας που συγκλόνισε το πανελλήνιο και την ανέδειξε σε ένα σύμβολο δύναμης, αγώνα και ελπίδας.

Ακούστε εδώ όλο το podcast της Ιωάννας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ