Ελλαδα

Πέθανε ο Νίκος Σταθούλης

Ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα και ιδιοκτήτης της Down Town Art Gallery, πέθανε μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Σταθούλης
Νίκος Σταθούλης © NDP photo agency

Νίκος Σταθούλης: έφυγε από τη ζωή ο βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα και σύμβουλος τέχνης

Ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα και ιδιοκτήτης της Down Town Art Gallery έφυγε από τη ζωή. Έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο χωρίς να σταματήσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση της Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή.

Ποιος ήταν ο Νίκος Σταθούλης

Ο Νίκος Σταθούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας (1980).

Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον ζωγράφο Μίνω Αργυράκη και οργάνωσε ατομικές του εκθέσεις. Το 1983 γνώρισε τον Αλεξανδρινό μαικήνα της σύγχρονης τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα, με προτροπή του οποίου έγινε ο προσωπικός του βιογράφος.

Από το 1983 συνεργάζεται με περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιαστής πολιτιστικών γεγονότων (Ένα, Καθημερινή, Σκάι TV, Ρ/Σ Σκάι 100,3, Status, Blue).

Το 1996 άνοιξε την αίθουσα τέχνης Down Town Art Gallery, στην περιοχή του Ψυρρή, όπου παρουσίασε έργα των: Τάκις, Ράουσενμπεργκ, Γουόρχολ, Λαλάν, Ζαν Τινγκελί, Νίκι ντε Σαν Φαλ, Μιρό, Πικάσο, Μαξ Ερνστ, Αλέξη Ακριθάκη, Ευγένιου Σπαθάρη, Μίνω Αργυράκη, Σωκράτη Σωκράτους, Μάρθας Λυμπέρη, Χριστόφορου Κοτέντου, κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με ιδιωτικές συλλογές ως σύμβουλος τέχνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ