- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος εποχής για τα δυο μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία στα δυτικά της πρωτεύουσας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΨΝΑ, ή «Δαφνί») της Λεωφόρου Αθηνών και το «Δρομοκαΐτειο» της Ιεράς Οδού, που αναμένεται να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί που θα μεταφερθούν οι περίπου 1.500 ψυχασθενείς που ζουν ή εξαρτώνται από τα δύο ιδρύματα. Τα τεχνικά κλιμάκια των δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων πραγματοποιούν επισκέψεις στα γενικά νοσοκομεία της Αττικής για να διαπιστώσουν ποια από αυτά ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και διαθέτουν τους κατάλληλους χώρους υποδοχής των ασθενών.
Εξάλλου, «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κινητικότητα, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση για το προσωπικό των κλινικών, το οποίο θα μεταφερθεί ως έχει στους νέους χώρους» (Π. Θεοδωράκης, διοικητής του ΨΝΑ και εθνικός εκπρόσωπος Ελλάδος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλώσεις στην "Καθημερινή").
Τελικός στόχος είναι οι χώροι των δύο νοσοκομείων ν΄ αναμορφωθούν, ώστε τίποτα να μη θυμίζει την παλιά λειτουργία τους.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση
Τι αναφέρει ο συνήγορός της
Η απόφασή του για τη μάχη κατά της αντιγραφής
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
O δημόσιος χώρος και το φυσικό περιβάλλον μετατρέπονται σε έναν ανοιχτό τόπο γνώσης και αφήγησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο και η φράση teddy boy
Κυκλοφοριακά προβλήματα στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.