- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πνευμονολόγοι του ιδιωτικού τομέα μιλούν για τις πρώτες ώρες στη μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία
Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι επιστρατεύτηκαν μαζί με τους υγειονομικούς του ΕΣΥ και αμέσως άρχισαν να περιθάλπουν και να επιβλέπουν τους εκατοντάδες ασθενείς στις κλινικές COVID-19, μοιράζονται τις πρώτες τους εμπειρίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, για 30 ημέρες, περίπου 150 γιατροί πνευμονολογίας, παθολογίας και γενικής ιατρικής σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, θα βρίσκονται σε επιστράτευση, καθώς αναμένεται η κορύφωση του 4ου κύματος που θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία.
Η προσαρμογή των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ήταν βίαιη, καθώς έπρεπε να γίνει σε χρόνο ρεκόρ λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα με τις «πολεμικές» εφημερίες. «Μέσα σε λίγες ημέρες, έχω δει πολύ πόνο. Ασθενείς με κοιτούν στα μάτια και με ρωτούν αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όταν πάρουν εξιτήριο. Με κοιτούν μετανιωμένοι και κλαίνε, μου λένε ότι παρασύρθηκαν από άλλους. Δυστυχώς είναι αργά, όμως τους προτείνω να πάρουν τις οικογένειες τους και να τους παροτρύνουν να εμβολιαστούν» διηγείται ένας εκ των γιατρών, ο Δρόσος Τσαβλής. «Ακόμα και ένας ιερέας που νοσηλεύεται, δήλωσε μετανιωμένος που δεν έκανε το εμβόλιο και θέλει να το κάνει τώρα» συμπληρώνει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους συνδέονταν με στενή φιλία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην αγροτοδασική έκταση - Καλούνται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία
Μια νέα δομή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για ευάλωτες ομάδες ανοίγει τις πόρτες της στις 19 Ιουλίου
Από 20 έως 31 Ιουλίου - Δωρεάν δεκαήμερη φιλοξενία
Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες για την προστασία τους
Έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
Γιατί έσπασε, πότε έχει ξανασυμβεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν όταν ένα άτομο άρπαξε μία αλυσίδα από το λαιμό μίας γυναίκας στην περιοχή Προσφυγικά
Πότε θα δούμε το ουράνιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.