Ελλαδα

Επιστρατευμένοι γιατροί: «Ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι»

«Δυστυχώς είναι αργά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: «Ανεμβολίαστοι ασθενείς κλαίνε μετανιωμένοι» λένε επιταγμένοι γιατροί
Υγειονομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - © EPA

Πνευμονολόγοι του ιδιωτικού τομέα μιλούν για τις πρώτες ώρες στη μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι επιστρατεύτηκαν μαζί με τους υγειονομικούς του ΕΣΥ και αμέσως άρχισαν να περιθάλπουν και να επιβλέπουν τους εκατοντάδες ασθενείς στις κλινικές COVID-19, μοιράζονται τις πρώτες τους εμπειρίες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, για 30 ημέρες, περίπου 150 γιατροί πνευμονολογίας, παθολογίας και γενικής ιατρικής σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, θα βρίσκονται σε επιστράτευση, καθώς αναμένεται η κορύφωση του 4ου κύματος που θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία.

Η προσαρμογή των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ήταν βίαιη, καθώς έπρεπε να γίνει σε χρόνο ρεκόρ λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα με τις «πολεμικές» εφημερίες. «Μέσα σε λίγες ημέρες, έχω δει πολύ πόνο. Ασθενείς με κοιτούν στα μάτια και με ρωτούν αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όταν πάρουν εξιτήριο. Με κοιτούν μετανιωμένοι και κλαίνε, μου λένε ότι παρασύρθηκαν από άλλους. Δυστυχώς είναι αργά, όμως τους προτείνω να πάρουν τις οικογένειες τους και να τους παροτρύνουν να εμβολιαστούν» διηγείται ένας εκ των γιατρών, ο Δρόσος Τσαβλής. «Ακόμα και ένας ιερέας που νοσηλεύεται, δήλωσε μετανιωμένος που δεν έκανε το εμβόλιο και θέλει να το κάνει τώρα» συμπληρώνει.

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ