Ελλαδα

Εμβολιασμός: Τα ραντεβού τριπλασιάστηκαν μετά τα νέα μέτρα

Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός ετοιμάζει εμβόλιο για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε άτομα 60 ετών και άνω μετά τα νέα μέτρα
Υγειονομικός ετοιμάζει εμβόλιο για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε άτομα 60 ετών και άνω μετά τα νέα μέτρα © EUROKINISSI

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, τριπλασιάστηκαν μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών παρατηρείται μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών. Όσοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022 για να κάνουν την πρώτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα.

Τα νέα μέτρα έχουν οδηγήσει αρκετούς πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, να κλείσουν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο 10ήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος για ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 60 ήταν 2.600. Ωστόσο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, κλείστηκαν 6.000 ράντεβου μέσα σε λίγες ώρες στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι ανεμβολίαστοι εμβολιάστηκαν τις τελευταίες 16 ημέρες.

Νέα Μέτρα: Έμφαση στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες | 30/11/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ