Ελλαδα

Εμβολιαστικά κέντρα: Πώς θα λειτουργήσουν τις ημέρες των εορτών

Ποιες μέρες θα είναι κλειστά τον Δεκέμβριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικά κέντρα: Πώς θα λειτουργήσουν τις ημέρες των γιορτών
Εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ

Τον τρόπο που τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν μέσα στις εορτές γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές, για τον μήνα Δεκέμβριο θα έχουν οι πολίτες, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο.

«Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος είπε ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί 21.014 συμπολίτες μας κατ’ οίκον - ποσοστό που αγγίζει το 88% των αιτημάτων - ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, κάτι που πρακτικά σημαίνει όπως είπε, ότι έχει εμβολιαστεί το 67% του γενικού πληθυσμού και το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στη μετάλλαξη «Όμικρον» συνέστησε «υπομονή και ψυχραιμία» και χαρακτήρισε τα εμβόλια «ασπίδα προστασίας».

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ