- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράζει την τελευταία εβδομάδα ο Σπερχειός ποταμός, ήδη δυο χιλιόμετρα πριν από το Δέλτα και μέχρι τις εκβολές του, στο βόρειο Ευβοϊκό.
Το φαινόμενο που αποδίδεται στη μόλυνση του ποταμού από υγρά απόβλητα σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς της Φθιώτιδας. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πήραν δείγματα από τα νεκρά ψάρια προκειμένου να εξεταστούν από εξειδικευμένο εργαστήριο.
Τα νερά του Σπερχειού δέχονται μεγάλο ρυπαντικό φορτίο σε όλο το μήκος τους, κυρίως όμως από τον παραπόταμο Ασωπό. Ακόμη μεγαλύτερη ρύπανση παρατηρείται μετά τη γέφυρα της Αλαμάνας, όπου υπάρχουν αρκετές παράνομες χωματερές με υγρά και στερεά απόβλητα.
Οι αγρότες της περιοχής, που είχαν και στο παρελθόν πρόβλημα, εκφράζουν έντονες ανησυχίες καθώς από τα νερά του Σπερχειού ποτίζονται καλλιέργειες της περιοχής.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάηκαν 38 στρέμματα - Ένας 70χρονος και ένας 64χρονος κατηγορούνται για πρόκληση φωτιάς
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση
Τι αναφέρει ο συνήγορός της
Η απόφασή του για τη μάχη κατά της αντιγραφής
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
O δημόσιος χώρος και το φυσικό περιβάλλον μετατρέπονται σε έναν ανοιχτό τόπο γνώσης και αφήγησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο και η φράση teddy boy
Κυκλοφοριακά προβλήματα στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.