Ελλαδα

Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Το βίντεο που πρέπει να δεις

«Μη με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μη με αφήσεις ποτέ (Don't ever leave me)

«Μη με αφήσεις ποτέ»: Η μικρού μήκους ταινία της Lacta, σε συνεργασία με τη Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Μη με αφήσεις ποτέ, γιατί θα σου κάνω κακό». Η νέα ταινία μικρού μήκους της Lactaσε συνεργασία με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα Διοτίμα, έχει στη θεματική της τις γυναικοκτονίες, ένα ζήτημα που συγκλόνισε φέτος την κοινωνία. Το 2021, μέχρι σήμερα, υπάρχουν 13 περιπτώσεις γυναικών που δολοφονήθηκαν και χιλιάδες που κακοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Η Lacta, που συμβολίζει την αγάπη και τον έρωτα, με τις διαφημίσεις της και τις ταινίες που κυκλοφορεί να αφορούν ρομαντικές ιστορίες, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα για το τι δεν είναι αγάπη. Η ψυχολογική και σωματική βία σε μια σχέση δεν πρέπει να είναι επιτρεπτή και κάθε άλλο παρά αγάπη είναι. 

Η ιστορία ξεκινά με το ζευγάρι να είναι ερωτευμένο και να περνά όμορφες στιγμές στην παραλία. «Θα είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου». «Μην με αφήσεις ποτέ». Η συμπεριφορά του άντρα, που είναι κτητική και χειριστική, σταδιακά κλιμακώνεται. Καταπιέζει τη σύντροφό του, δεν της δίνει χώρο, από την λεκτική και την ψυχολογική βία, προχωρά στην άσκηση σωματικής βίας, μέχρι που στο τέλος καταλήγει στη δολοφονία της. Σκηνή που παραπέμπει στη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο

«Τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ, που ακόμα μπορείς» λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια. Στην ταινία ακούγεται το τραγούδι «Μη μου μιλάς για αγάπη» της Δήμητρας Γαλάνη.

Η ταινία μικρού μήκους κυκλοφορεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου). Τους ρόλους ερμηνεύουν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, σε σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ