Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία - Δραματικές εφημερίες (βίντεο)

Χωρίς ΜΕΘ ξεκινά η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ - Στα όριά τους γιατροί και νοσηλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα έχει φέρει η έξαρση της πανδημίας κορωνοϊού
Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα έχει φέρει η έξαρση της πανδημίας κορωνοϊού © EUROKINISSI

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό να είναι ελάχιστες και τις εφημερίες να γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Μεγάλη είναι η πίεση στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τα πολλαπλά νέα κρούσματα κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις.

Καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα δίνουν μάχη, την ώρα που οι περισσότερες κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Οι διασωληνωμένοι έχουν φθάσει πολύ κοντά στους 600 -αριθμός που δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί τα επόμενα 24ωρα. «Οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη» ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα Κυριακή (21/11) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Και πρόσθεσε: «Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν».

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τη Δευτέρα (22/11), τα οποία φέρνουν αλλαγές στον τρόπο εισόδου σε κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το lockdown δεν αποτελεί επιλογή στα νέα μέτρα.

Σε ασφυξία τα νοσοκομεία | 21/11/2021 | ΕΡT

Κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ξεκινά χωρίς ΜΕΘ

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί κάνουν λόγο για «δραματική» εφημερία. Στο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ξεκίνησε χωρίς ΜΕΘ.

Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται πολύ δύσκολες, με τα νοσοκομεία -ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- να βρίσκονται στο «κόκκινο» και τις αντοχές γιατρών και νοσηλευτών να εξαντλούνται.

Χωρίς ΜΕΘ άρχισε και η εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ | 21/11/2021 | ΕΡT

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ