- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
17 συλλήψεις για απάτη 1,3 εκ. ευρώ στη βόρεια Ελλάδα
Πάρτι επιδοτήσεων σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ
Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, η οικονομική αστυνομία αποκάλυψε απάτη ύψους σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχοι της έρευνας ήταν η γνωμοδοτική επιτροπή της περιφέρειας και μία εταιρεία, που έλαβε το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή δημόσιων και κοινοτικών επιδοτήσεων, κατά το χρονικό διάστημα 2000-2001, στο πλαίσιο αναπτυξιακών προγραμμάτων.
17 άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, η εισηγήτρια και τα 13 μέλη της Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η ζημιά για το Δημόσιο υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας σχετικής με την Υπηρεσία και της παράβασης του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου, καθώς και της συνέργειας σε απιστία και της απάτης από κοινού. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για τα ανωτέρω αδικήματα.
Οι δύο εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες ανέλαβαν την υποχρέωση να αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας που θα απασχολούσε 30 εργαζόμενους, όμως η μονάδα δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε απασχόλησε κανέναν υπάλληλο. Εντούτοις, το 2004, η γνωμοδοτική επιτροπή ενέκρινε τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών της εταιρείας στους δύο ιδιώτες, χωρίς να ελέγξει αν είχαν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο και η φράση teddy boy
Κυκλοφοριακά προβλήματα στο σημείο
Η εγκατάσταση του ETCS, η επιχειρησιακή λειτουργία και το επικοινωνιακό κενό ανάμεσα
Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα αλλάζουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:20
Η οργάνωση κάνει λόγο για κλιμάκωση της σχετικής ρητορικής στον δημόσιο χώρο
Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αλλαγή που έρχεται το επόμενο τριήμερο - Πώς θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.