- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβολιασμοί: Αυξάνονται τα ποσοστά ανθρώπων που κλεινουν ραντεβού για την πρώτη δόση.
Αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών των ανθρώπων που κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση, την ώρα που η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στοιχεία δείχνουν πως αυξάνονται τα ποσοστά κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες, ενώ παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Ειδικότερα, οι ανήλικοι παραμένουν ακόμα σε χαμηλά ποσοστά, με το καλύτερο ποσοστό εμβολιασμού να το έχουν τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών, ενώ και οι 30-44 ετών έχουν δείξει ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πρόβλημα εντοπίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες, ειδικά από τους 65 και άνω, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 1% μέχρι 3%.
Αναλυτικά τα στοιχεία για τα ραντεβού πρώτης δόσης της τελευταίας εβδομάδας:
- 12-14 ετών: 6%
- 15-17 ετών: 7%
- 18-24 ετών: 12%
- 25-29 ετών: 9%
- 30-34 ετών: 10%
- 35-39 ετών: 10%
- 40-44 ετών: 10%
- 45-49 ετών: 8%
- 50-54 ετών: 7%
- 55-59 ετών: 6%
- 60-64 ετών: 5%
- 65 - 69 ετών: 3%
- 70- 74 ετών: 2%
- 75-79 ετών: 2%
- 80-84 ετών: 1%
- 85+ ετών: 1%
Μίνα Γκάγκα: Κρίσιμο να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών
Την ίδια ώρα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε πως ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αυξηθεί, αν και σημείωσε πως «το εμβόλιο κάνει κάποιες ημέρες για να δράσει».
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε πως επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η απόλυτη συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης όχι μόνο με τον ρυθμό της αύξησης των νέων κρουσμάτων, αλλά και με τη συσχετιζόμενη αύξηση νοσηρότητας και θνητότητας.
Ωστόσο, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε περιφέρεια είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 65 ετών.
Όπως είπε, στο Ρέθυμνο και τη βόρεια Αττική, όπου η γενικότερη εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι τόσο υψηλή, η θνητότητα δεν αυξάνεται καθώς η εμβολιαστική κάλυψη των ανθρώπων άνω των 60 ετών είναι πολύ καλή.
Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως παίζει πρωταρχικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 65 ετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο φετινός Μάιος καταγράφεται ήδη ως ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων ετών
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.