Ελλαδα

Kolonos hooligans: Σοκάρουν οι διάλογοι των ανηλίκων

«Ετοιμαστείτε, ξεκινάει πόλεμος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμμορία ανηλίκων: Η ΕΡΤ αποκαλύπτει διαλόγους των αδίστακτων μελών –
Kolonos Hooligans © ERT

Η συμμορία ανηλίκων με το όνομα "kolonos holligans family" είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια και τον Κολωνό

Στη δημοσιότητα ήρθαν συνομιλίες της συμμορίας ανηλίκων που δρούσε κυρίως στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού προβαίνοντας σε εγκληματικές ενέργειες μεταξύ αυτών το μαχαίρωμα ενός 16χρονου μαθητή. 

Η ΕΡΤ αποκαλύπτει τους διαλόγους μεταξύ των μελών της συμμορίας, πριν από την αιματηρή επίθεση.

– Ακούτε

– Ετοιμαστείτε ξεκινάει πόλεμος.

– Θα τους γ….ω

– Θα τους γαμ….ε

– Εγώ να δεις τι θα τους κάνω μόλις τους πιάσω

– Πες ονόματα

«Οι κατηγορίες έχουν απαγγελθεί προς όλους τους κατηγορούμενους αλλά η δική μου δουλειά ως υπερασπιστής του 16χρονου Έλληνα είναι να αναδείξω ότι δεν έχει απολύτως καμία συμμετοχή με την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας», δηλώνει ο δικηγόρος του 16χρονου κατηγορούμενου, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Kolonos hooligans: Πώς δρούσε η συμμορία των ανηλίκων με μπροστάρη τον 17χρονο

Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος συλληφθείς.

Ως προς τον τρόπο δράστης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ).

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

  • Επίθεση-απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
  • Περίπτωση ληστείας,
  • 3 περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ