Ελλαδα

Σεραφείμ: Οι αντιεμβολιαστές δεν έχουν θέση στην εκκλησία

Τι υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Αδελφοκτόνοι οι αντιεμβολιαστές ιερείς
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ/ © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Kατά των ιερέων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό ήταν ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος τους χαρακτήρισε αδελφοκτόνους

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφέρθηκε σε ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών του κορωνοϊού: «Αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από το διάβολο από το Θεόν είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη». 

Συνέχισε λέγοντας: «Όχι το λέω με στεντόρεια φωνή, δεν έχουν θέση στην Εκκλησία, είναι εκτός του Ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού, και αυτό θα το αποδείξω αυτή στιγμή, αυτό αποδεικνύεται από τις ύβρεις τις συκοφαντίες, τη λάσπη την οποία απευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. Διότι, όταν λάβουμε υπόψη ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό, την ώρα του θανάτου του, αναζήτησε αιτιολογία, δικαιολογία για τους σταυρωτάς τους ‘μην τους τιμωρείς πατέρα μου γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’ αυτοί οι άνθρωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει Χριστιανισμός. Ο Χριστιανός δεν υβρίζει, δε συκοφαντεί».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως: «Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους».

Επεσήμανε πως: «Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα δράμα στη χώρα, ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4 – 5 δισεκ. ανθρώπους στη Γη συκοφαντείται, καθυβρίζεται… Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της τραγικής πανδημίας». 

Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό: «Βεβαίως έχω κάνει και την τρίτη δόση, έχω κάνει και το εμβόλιο της γρίπης και για τον έρπητα ζωστήρα και εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο».

Σχετικά με τους ελέγχους στις εκκλησίες ανέφερε πως δεν είναι αστυνομικά όργανα και είπε πως το προσωπικό και οι διάκονοι της εκκλησίας έχουν αυστηρές οδηγίες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκα, εμβολιασμοί, εξαερισμός, αποστάσεις κ.ο.κ).

Σημείωσε πως όλες οι μεγάλες πανδημίες κατεστάλησαν με τον εμβολιασμό: «Αυτή τη στιγμή ζούμε την αποθέωση του δικαιωματικού, είπαμε να υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όχι να γίνουν και είδωλα».

«Θυμούμαι κι εγώ ως παιδί ερχόταν στο σχολείο ο σχολίατρος και μου έκανε τον εμβολιασμό για τη φυματίωση ούτε άδεια από τους γονείς μου είχε, ούτε από τη σχολική κοινότητα, από κανέναν δεν είχε, από το κράτος είχε, και έκανε τον εμβολιασμό» είπε με νόημα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ