Ελλαδα

Τρίτη δόση εμβολίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Moderna

Μέσω του emvolio.gov.gr

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρίτη δόση εμβολίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Moderna
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη εμβολιαστική δόση με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου.

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη εμβολιαστική δόση με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για 1η δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ. να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%)

Τέλος, μόνο την Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ. ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης.

Τρίτη δόση εμβολίου: Πρεμιέρα σήμερα για την πλατφόρμα για όλους

Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα για όλους τους ενήλικες, δηλαδή για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες από τη χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μεγάλη αύξηση των ραντεβού συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, όπου γίνονταν ελάχιστοι εμβολιασμοί.

Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια, oι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet και αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Κατόπιν, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις και, στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ