Ελλαδα

Κορωνοϊός-Νέα μέτρα: Επί ποδός 8.000 αστυνομικοί για ελέγχους

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι - Ποια καταστήματα είναι στο επίκεντρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός μπροστά στη Βουλή
Αστυνομικός μπροστά στη Βουλή © Eurokinissi

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι από το Σάββατο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν επί ποδός 8.000 αστυνομικοί, προκειμένου να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα επιστρατευθούν και 400 άτομα από κλιμάκια της Αρχής Διαφάνειας για τους ελέγχους. Οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι και θα γίνονται από ομάδες 10-15 ατόμων αρχής γενομένης από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Ποια καταστήματα θα είναι στο επίκεντρο των ελέγχων

Οι χώροι διασκέδασης, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα υπόκεινται σε σαρωτικούς ελέγχους, όπως, όμως, και τα καταστήματα της εστίασης, το λιανεμπόριο, τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα σούπερ μάρκετ. Σε δεύτερο στάδιο, θα επικεντρωθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια.

Κορονοϊός: Επί ποδός 8.000 αστυνομικοί - Αρχίζει «σαφάρι» ελέγχων από το Σάββατο | 04/11/21 | ΕΡΤ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει

Νέα μέτρα με επιπλέον περιορισμούς για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία covid-19, που βρίσκεται σε αυξητική τάση.

Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται και τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Νέοι περιορισμοί: Τι αλλάζει από το Σάββατο - Ποιούς αφορά ΕΡΤ 3/11/2021

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ενίσχυση του ΕΣΥ - Καμπάνια εμβολιασμού

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός. Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, 

Ως εκ τούτου:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό και δήμοσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).
  • Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους, κομμωτήρια, θα γίνεται  υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει για την πρόσβαση σε καταστήματα τροφίμων και θρησκευτικούς χώρους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ