Ελλαδα

Προειδοποίηση Θωμαΐδη ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Για νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων προειδοποίησε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμα και τα 10.000, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

«Συναγερμός» σήμανε από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη για νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που μπορούν να φτάσουν ως και τα 10.000. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής τόνισε πως «τον τελευταίο μήνα το ιικό φορτίο στην Αττική έχει διπλασιαστεί», υπογραμμίζοντας ότι «η ανοδική πορεία των κρουσμάτων θα συνεχιστεί, καθώς η δυναμική της πανδημίας είναι πολύ υψηλή σε ορισμένες περιοχές».

Εν συνεχεία, ο ίδιος έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, όπου «η αύξηση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Νίκος Θωμαΐδης ξεκαθάρισε πως «αν δεν ληφθούν μέτρα, τα κρούσματα θα "εκτιναχθούν" σε πολύ υψηλά επίπεδα στο σύνολο της επικράτειας και μπορεί να "χτυπήσουν" ακόμα και τα 10.000».

Τέλος, ο καθηγητής υπενθύμισε ότι «οι ειδικοί προειδοποιούσαν ήδη, πριν το καλοκαίρι, για επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, εάν δεν ενισχυθούν οι εμβολιασμοί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ