Ελλαδα

Παραλήρημα Μητροπολίτη Κοζάνης για γυναίκες και γυναικοκτονίες

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης © YouTube

Παραλήρημα κατά των γυναικών από τον μητροπολίτη Κοζάνης: Να έχετε κλειστό το στόμα - Εμπαιγμός ο όρος γυναικοκτονία.

Το ζήτημα των γυναικοκτονιών αλλά και της συμπεριφοράς των γυναικών απέναντι στους άντρες σχολίασε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Δεν είσαι άνθρωπος; Γιατί εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία, είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα. Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;» και πρόσθεσε:

«Αδελφοί μου και αδελφές έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Δυο ανόμοια πράγματα δεν μπορεί να έχουν ισονομία, ισοτιμία. Υπόκλιση του ενός προς τον άλλον στα έργα του, που του έδωσε ο θεός. Το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα είναι η μητρότητα, η συζυγία!».

Στη συνέχεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης Κοζάνης μίλησε για τον «σωστό τρόπο συμπεριφοράς» των γυναικών.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», ενώ η συμβουλή που ο ίδιος δίνει είναι, όπως λέει, αυτή που ακολουθούσαν οι μανάδες παλαιότερα και ήταν το «να έχουμε το στόμα μας κλειστό».

kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος για τον όρο γυναικοκτονια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ