Ελλαδα

28η Οκτωβρίου: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών

Τι αναφέρει η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κανονικά η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών
Άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κανονικά η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών © EUROKINISSI/MOTIONTEAM-ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει αυστηρά 60 λεπτά και θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή του στρατού.

Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε πως την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και αυτή διάρκειας μόλις 60 λεπτών.

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και όχι πολιτικά (όπως μαθητές και συλλόγους). Αυτό σημαίνει ότι δεν παρελάσουν:

  • Απόγονοι μακεδονομάχων και πολεμιστών
  • Εκπρόσωποι εθνικοτοπικών σωματείων
  • Έφεδροι

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το εάν στα αγήματα θα συμμετάσχουν μόνοι εμβολιασμένοι, ενώ θεατές θα υπάρχουν και θα πρέπει να είναι όλοι με μάσκα.

Σημειώνεται πάντως ότι για τη μαθητική παρέλαση που γίνεται μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου, την αρμοδιότητα έχει το υπ. Παιδείας με τον γ.γ. του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση, να δηλώνει ότι σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ