Ελλαδα

Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θοεδωράκη

Αναμένεται με ενδιαφέρον αν γίνεται αναφορά στον Νίκο Κουρή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη
Μίκης Θεοδωράκης © Wojtek Laski/Getty Images/Ideal Image

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Το περιεχόμενό της θα γίνει γνωστό στα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτή.

Άνοιξε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μέσα στην ημέρα αναμένεται το περιεχόμενό της να γίνει γνωστό στα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται σε αυτή.

Το περιεχόμενο της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει, πέρα από τα όποια περιουσιακά στοιχεία, και τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνικών του έργων. 

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το αν ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά μέσα στη διαθήκη του στον Νίκο Κουρή. 

Νίκος Κουρής: Καλεί με εξώδικο τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA

Υπενθυμίζεται ότ ο Νίκος Κουρής απάντησε με εξώδικο στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, λίγες εβδομάδες μετά την προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Με την εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, την καλεί να επισκεφτούν μαζί έναν πραγματογνώμονα - γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί εάν είναι αδέλφια. Όπως αναφέρει το T-live, ο Νίκος Κουρής ζητά από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα – γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Πώς γίνεται το τεστ DNA αδελφών

Ο κ. Φιτσιάλος μίλησε στο T-live εξηγώντας πώς γίνεται το τεστ DNA αδελφών. Στο τεστ πρέπει να εξεταστούν 24 ή 41 γενετικοί δείκτες. Όπως αναφέρει ο κ. Φιτσιάλος στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά αδέλφια επιθυμούμε να εξεταστούν όλα.

Τι ισχυρίζεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Από την πλευρά της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στράφηκε σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο "Θεοδωράκης" ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ