Ελλαδα

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας τις «μωβ περιοχές» του κορωνοϊού

«Δεν πάμε για αλλαγή του μοντέλου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς βλέπει το μέτρο με τις μάσκες παντού στις «μωβ» περιοχές ο Θάνος Πλεύρης
Πλατεία (Φωτό Αρχείου) © EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει συζήτηση για «μωβ» περιοχές

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα προσθήκης «μωβ περιοχών» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. 

Και ενώ  γίνεται και πάλι συζήτηση για καθιέρωση «μωβ περιοχών» στη χώρα, οι οποίες είναι ένα βήμα πριν τις «κόκκινες περιοχές», με χαρακτηριστικά την εγρήγορση και εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων με πρώτο την χρήση μάσκας παντού, ο Θάνος Πλεύρης διέψευσε την είδηση λέγοντας δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο για «μωβ περιοχές». «Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, αλλά στο επίπεδο συζήτησης της πολιτικής ηγεσίας με τους επιστήμονες, θέμα αλλαγής μοντέλου από αυτό που ανακοινώσαμε πριν από 10 μέρες, δεν υπάρχει» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ χθες, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας σε «κόκκινες» περιοχές.

Νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας, που θα εξειδικεύουν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ πριν δέκα ημέρες και αφορούν στο άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για τους πλήρως εμβολιασμένους, προανήγγειλε στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ