Ελλαδα

Αντεξουσιαστές πήγαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο ΕΜΠ (εικόνες)

Τον ξήλωσε η Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές πήγαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο Πολυτεχνείο
Φοιτητές πήγαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο Πολυτεχνείο © EUROKINNISSI

Ομάδα αντεξουσιαστών προσπάθησε να υψώσει τοίχο μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Η ανακοίνωση της Κοσμητείας.

Ομάδα αντιεξουσιαστών φοιτητών επιχείρησε να χτίσει, αυθαίρετα, έναν τοίχο μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου βρέθηκαν στον χώρο εντός της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών όπου άγνωστοι επιχειρούσαν να σηκώσουν αυθαίρετο τοίχο.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

ωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απομάκρυνση οικοδομικών υλικών παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ
ωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απομάκρυνση οικοδομικών υλικών παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ © EUROKINNISSI

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Απομάκρυνση οικοδομικών υλικών παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

ΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠ
ΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠ © EUROKINNISSI

Φοιτητές πήγαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο ΕΜΠ: Η Κοσμητεία έκλεισε τη σχολή 

Η Κοσμητεία της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, είχε αποφασίσει από χθες, να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της Σχολής, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση όλης της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας

Η Κοσμητεία παραθέτει τα εξής για τα γεγονότα:

«Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες ημέρες, οι σπουδαστές αυτοί:

  • Παρεμπόδισαν το έργο των υγειονομικών ελεγκτών, τους οποίους και εξεδίωξαν από τη Σχολή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό την συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της Διοίκησης της Σχολής.
  • Δέσμευσαν αυθαιρέτως αμφιθέατρο της Σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.
  • Τέλος, σήμερα «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo. Για την τελευταία παράνομη ενέργεια ενημερώθηκε η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος, αλλά παρά την εντολή διακοπής των παράνομων εργασιών, οι εργασίες συνεχίστηκαν»

Η Κοσμητεία, αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, «αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της Σχολής, (εκπαιδευτικές - συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της Σχολής σε άλλες Σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) την Παρασκευή 16/10/21, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση όλης της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες.

Επίσης ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες. Παράλληλα, η Κοσμητεία καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα την αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά της μειοψηφίας αυτής, η οποία δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία της Σχολής.

Η Κοσμητεία εξουσιοδότησε τον Κοσμήτορα να συγκαλέσει αύριο, Παρασκευή 15/10/21, Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σχολής για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη όποιων μέτρων θεωρηθούν απαραίτητα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ