Ελλαδα

Σεισμός στην Κρήτη - Λέκκας: Καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι

Τα πρώτα στοιχεία από τον καθηγητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Κρήτη - Λέκκας
Σεισμός στην Κρήτη © Ekriti

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας: Καμία σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά σεισμικά κέντρα, αυτό που έδωσε στο σημερινό σεισμό, σε σχέση με εκείνο που είχε δώσει τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, πριν από δύο εβδομάδες, ξεκαθάρισε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συντάραξε την Κρήτη. 

Οπως είπε ο κ. Λέκκας, ο σημερινός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός μολονότι το επίκεντρό του βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο. Μάλιστα, όπως είπε δεν έγινε αισθητός μόνο στην Κρήτη αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Σεισμός στην Κρήτη - Λέκκας: Καμία σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι ο σειμερινός σεισμός αναπτύχθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με το σεισμό του Αρκαλοχωρίου. «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο δεν πρέπει να συνδέουμε τον έναν σεισμό με τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι υπάρχει μια απόσταση 80 χλμ. ανάμεσα στα δύο σεισμικά κέντρα.

«Δεν συνδέεται το ένα ρήγμα με το άλλο», προσέθεσε. «Εχουμε ένα νέο σεισμό, είναι τελείως διαφορετική κατάσταση, δύο εντελώς διαφορετικά σεισμικά κέντρα και έχουν και τελείως διαφορετική συμπεριφορά».

Ο κ. Λέκκας είπε ότι αναμένουν να δουν αν έχει επηρεαστεί από το σεισμό το χερσαίο του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου η Κρήτη και επλήγη από έναν ισχυρό σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι, του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Από τον οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά χτίσματα στο Αρκαλοχώρι και σε γύρω χωριά.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ