Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι γεμίζουν νοσοκομεία σε Δράμα και Ξάνθη

Η «ακτινογραφία» των ΜΕΘ - Τα νέα στοιχεία για Σέρρες και Κιλκίς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατρός σε διάδρομο νοσοκομείου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ σε Δράμα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες
Γιατρός σε διάδρομο νοσοκομείου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ σε Δράμα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες © EUROKINISSI

Τα νοσοκομεία σε Δράμα, Κιλκίς, Σέρρες και Ξάνθη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς ολοένα και περισσότεροι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και διασωληνώνονται.

Έντονη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, καθώς η διασπορά κορωνοϊού είναι μεγάλη και τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν πολύ χαμηλά. Ειδικότερα, η εμβολιαστική κάλυψη σε Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες και Κιλκίς είναι κάτω από το 50%.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και σταδιακά οι πολίτες πηγαίνουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους, η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε μίνι lockdown Δράμα και Ξάνθη, όπως συμβαίνει και με το Κιλκίς, την ώρα που οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μπουν στο «κόκκινο» και οι Σέρρες. Ανάμεσα στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε αυτές τις περιοχές είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα έως και τις 06.00 το πρωί και η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία σε Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Ξάνθη - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσίευσε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν:

  • 237 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα).
  • 25 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου.
  • 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με την πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι.

koronoios-drama.jpg

Σημειώνεται ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για την 14χρονη από τη Δράμα που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπορέσει η ανήλικη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν βαριά πνευμονία.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη μεταφορά της 14χρονης από τη Δράμα στο νοσοκομείο | 06/10/2021 | ΕΡΤ
 

Πόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο για κορωνοϊό σε Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες και Κιλκίς

Τόσο σε Δράμα, Ξάνθη όσο και σε Σέρρες και Κιλκίς ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης κινείται κάτω από 50%, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα.

Περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την επικράτεια της συγκεκριμένης Υγειονομικής Περιφέρειας.

koronoios-drama-anemvoliastoi.jpg

Το γεγονός αυτό φαίνεται να αποτελεί έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, όπως ανακοινώθηκε.

Στο κόκκινο το νοσοκομείο της Δράμας | 16/10/2021 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ