Ελλαδα

Θ. Πλεύρης για Μυρτώ: Η πολιτεία θα είναι δίπλα της

«Ως πολιτεία συνολικά μας βαραίνει αφόρητα αυτό που της συνέβη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα στην Μυρτώ η οποία αντιμετωπίζει δυσκολία να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία.

Σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτώς από την Πάρο, η μητέρα της οποίας χθες είχε αναφερθεί στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, ήρθε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για την αναβάθμιση υποδομών στον τομέα της Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε «Θα ηθελα να αναφερθώ στην περιπτωση της Μυρτώς που μας εχει συγκλονίσει ολους. Ως υπουργός δεσμεύομαι να πράξω οτι ειναι δυνατο για να βοηθήσουμε την Μυρτω. Ως πολιτεία συνολικά  μας βαραίνει αφόρητα αυτο που συνέβη στην Μυρτω και ως υπουργός και άνθρωπος θα ειμαι διπλα στον αγώνα της. Προς τούτο ηδη εχω επικοινωνήσει με την οικογενεια και αμεσα θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου». 

Σύμφωνα με όσα είπε προ ημερών η μητέρα της, τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και η λύση είναι στη Γερμανία, όπου η Μυρτώ θα μπορούσε να επισκεφθεί ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης για να αποφύγει ακόμη μία εγχείρηση. Οι Γερμανοί όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν τη δέχονται.

«Δεν ζητάω να μας δεχτούν τσάμπα. Για ένα περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις άσχημες εξελίξεις εντός εισαγωγικών εξελίξεις από το Νοέμβριο. Έχουν δεχτεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται», ήταν τα λόγια της Μαρίας Κοτρώτσου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ