Ελλαδα

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Έρευνες για αντιεμβολιαστές

«Τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπολογιστής
Υπολογιστής © Unsplash

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 θα παρουσιάσει τα πορίσματα της έρευνας.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις κατά της δημόσιας υγείας, λίγες ώρες μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με πληρφορίες της ΕΡΤ μέσα σε λίγες ώρες οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 7 ιστολόγια και προσωπικά προφίλ που προτρέπουν πολίτες να αψηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό προτείνοντας λύσεις για να μην υποστούν τις συνέπειες. Μένει να ταυτοποιήσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη για να σχηματίσουν και την πρώτη δικογραφία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ