Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Oι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών
Τι είπε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Σκρέκας αναφορικά με το ζήτημα των ανατιμήσεων στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στις αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.
Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως οι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ τόνισε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης.
Τιμολόγια ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν – Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας
Για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις, ο κ. Σκρέκας, τόνισε: «Για έναν πολίτη που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση 2 με 3 ευρώ. Αυτό θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο. Η μία θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση που θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Επίσης η ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν εξαγγείλει μια ακόμη έκπτωση 9 ευρώ, ώστε να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων. Από 600 κιλοβατώρες και πάνω θα δουν κάποιες αυξήσεις, πρόκειται για 2 στα 10 νοικοκυριά». Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι αυξήσεις θα είναι ανάλογα με την κατανάλωση. Αλλά όπως είπε πως μέχρι τις 600 κιλοβατώρες όλοι οι πελάτες θα έχουν επιδότηση από την κυβέρνηση.
Ο κ. Σκρέκας, επεσήμανε πως η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια, σημείωσε θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Εφόσον χρειαστεί θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο. Για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες», συνέχισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.