Ελλαδα

Βιτριόλι: Η υπεράσπιση ζήτησε να εξαιρεθούν οι γυναίκες ένορκοι

«Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου
Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεράσπιση ζήτησε να εξαιρεθούν οι γυναίκες ένορκοι από τη δίκη - Ζήτησε μόνο άνδρες.

Στην αποκάλυψη ότι ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, ζήτησε να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι, προχώρησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον Alpha. 

«Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής. «Άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο», επεσήμανε ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί, είπε χαρακτηριστικά: 

«Σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια». «Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει».

«Η οικογένεια με σεμνότητα και ταπεινότητα περιμένει την δικαιοσύνη. Οι γονείς έχουν χωριστεί αφού η μητέρα μένει με την κόρη της και ο πατέρας στο χωριό», είπε.

«Απογοήτευση και οργή» είναι τα συναισθήματα των γονιών «που δεν εμφανίστηκε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο Νίκος Αλεξανδρής. 

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι άνδρας. 

Επίθεση με βιτριόλι: Ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας ζητά η κατηγορούμενη

Η 37χρονη Έφη Κακατζούλια που δικάζεται σήμερα για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε δια του συνηγόρου της τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Κατά την εκφώνηση του ονόματος της από έδρα του δικαστηρίου, ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι είναι απούσα. Τότε ο πρόεδρος ανέγνωσε γραπτή δήλωση της κατηγορούμενης στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ