Ελλαδα

Εστίαση-Κλειστοί χώροι: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι άνω των 12

Τι ισχύει για τα μικρότερα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση
Εστίαση © EUROKINISSI

Εστίαση - Νέα μέτρα: Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Αλλαγές υπάρχουν στον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται τα παιδιά που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή δεν έχουν νοσήσει, στους εσωτερικούς χώρους εστίασης. Τελικά οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι άνω των 12 θα μπορούν θα μπαίνουν στα καταστήματα με αρνητικό rapid test 48 ωρών, όπως διευκρίνισε σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το εν λόγω μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά από 5 έως 11 ετών μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης με δήλωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου, στην οποία θα προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ