Ελλαδα

Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός παιδιών μειώνει τη διασπορά στα σχολεία

Απαραίτητη η μάσκα και το testing

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών, ηλικίας 12-17 ετών, παίζει καταλυτικό ρόλο στη μείωση της διασποράς του ιού στα σχολεία.

Αναφορά στους εμβολιασμούς νέων 12-17 ετών από παιδιάτρους για τον κορωνοϊό έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση οι παιδίατροι να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών, ηλικίας 12-17 ετών.

Σημειώνεται ότι μεγάλη είναι η ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στα παιδιά, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχουν εμβολιαστεί και τα τρία παιδιά του για κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας μπορεί να βοηθήσει στη δραστική μείωση της διασποράς του ιού στα σχολεία.

«Θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δέλτα. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό.

» Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αφορά και τα παιδιά μας και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού στους συγκεκριμένους χώρους».

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός παιδιών, ηλικίας 12-17 ετών, και τα σχολεία - Γιατί είναι σημαντικός

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και συμπλήρωσε: «Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά -ακόμα περισσότερο- και με τον εμβολιασμό των ομάδων, της οποίας αυτός συστήνεται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ