Ελλαδα

Χάλκη: Ολοκληρώθηκε η αναμόρφωση σε εμβληματικό κτίριο του 1911

Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται στο κτίριο στο εξής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1.png

Με διαδικασίες εξπρές πραγματοποιήθηκε ολική αναμόρφωση σ’ ένα εμβληματικό κτίριο στο ακριτικό νησί της Χάλκης.

Με εξαιρετικά ταχύτατες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η ολική αναμόρφωση σ’ ένα εμβληματικό κτίριο στο ακριτικό νησί της Χάλκης.

Πρόκειται ουσιαστικά για το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ταχυδρομείου και του ΟΤΕ ενώ μετά τις παρεμβάσεις θα μπορεί να υποδεχτεί και να προσφέρονται οι υπηρεσίες σε πολίτες και ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών αλλά και ως γραφείο πληροφοριών τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Αυτά σ’ ένα παραδοσιακό κτίριο μοναδικής ιταλικής αρχιτεκτονικής χρονολογούμενο πίσω στο 1911 που δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο αποτελώντας σημείο αναφοράς για το νησί της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληξη αυτή επήλθε έπειτα από μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο δήμαρχος του νησιού, Φραγκάκης Ευάγγελος, καθώς ως τώρα ο δήμος δεν μπορούσε, για γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς υπολείπεται του ιδιοκτησιακού καθεστώτος το οποίο αποτελεί προϋπόθεση, να προβεί στη συντήρηση του οικοδομήματος. Μάλιστα, επιθυμία του κ. Φραγκάκη είναι η αξιοποίηση αυτών των σημαντικών κτιρίων που αποτελούν παρακαταθήκες πολιτικής κληρονομιάς για το νησί, έτσι ώστε να μπορούν να καθίστανται επισκέψιμα για όποιον πολίτη το επιθυμεί.

Η λύση προέκυψε έπειτα από παρέμβαση του διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τη μέριμνα του οποίου προωθήθηκε άμεσα η υλοποίηση της συντήρησης του εμβληματικού κτιρίου. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το Δήμο Χάλκης, το αίτημα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από τη Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού, η οποία κατά την επίσκεψή της στο νησί είχε αναγνωρίσει τη μεγάλη αξία που θα έχει για τους νησιώτες η αναμόρφωση του κτιρίου. Από την πλευρά του ο κ. Φραγκάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης σημειώνοντας ότι το συμβολικό 
οικοδόμημα μέχρι σήμερα υφίστανται τις φθορές του χρόνου της θάλασσας και των άγριων καιρικών συνθηκών του πελάγους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τις ανωτέρω παρεμβάσεις τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου εξέτασαν τα στοιχεία της μελέτης με αποτέλεσμα να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη δημιουργία θύρας στην όψη του κτιρίου ώστε ο χώρος να καταστεί λειτουργικός και να μπορέσει να φιλοξενήσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του νησιού καθώς και το γραφείο πληροφοριών των πολιτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ