Ελλαδα

Πλεύρης: Σε αναστολή 6.412 υγειονομικοί - Τα στοιχεία

Τι προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία
Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θάνος Πλεύρης: Τα στοιχεία για τους υγειονομικούς που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας - Συνολικά πρόκειται για 6.412 υγειονομικούς.

Στοιχεία για το πλήθος των υγειονομικών που έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή έδωσε σήμερα (3/9) από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, σε 6.412 ανέρχονται οι υγειονομικοί που τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, οι 5.594 εξ αυτών εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ 818 πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Από το ΕΚΑΒ, σε αναστολή εργασίας τίθενται 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 400 ανήκουν στα πληρώματα.

«Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα. Θα το δείτε από τα στοιχεία: Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000. Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω. Στο ΕΚΑΒ που έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων 400 είναι στα πληρώματα είναι», είπε συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης. 

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι νέα τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα. Με αυτή θα δίνεται η δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να επιστρέφουν στην εργασία τους. 

Θάνος Πλεύρης"Όταν επιλέγεις να γίνεις υγειονομικός πρέπει να ξέρεις προέχει η δημόσια Υγεία" Βουλή

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ