Ελλαδα

Πανεπιστήμια: Πώς θα γίνει η επιστροφή φοιτητών στα αμφιθέατρα

Ποια τα μέτρα που θα ισχύσουν για την εξεταστική Σεπτεμβρίου και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου)
Αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI// ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πανεπιστήμια: Έτσι θα γίνει η επιστροφή φοιτητών στα αμφιθέατρα - Οι διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων Σεπτεμβρίου, όσο και την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς δίνει σήμερα (2/9) το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021.

Ειδικότερα, ισχύει η υπ’ αρ. 94102/Ζ1/29-7-2021 υπουργική απόφαση (Β΄3483), σύμφωνα με την οποία η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πανεπιστήμια: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και αυξημένο testing η επιστροφή στα ΑΕΙ

Από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται δια ζώσης. Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό κλπ), καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους κάθε φορέα αντίστοιχα, δυνάμει σχετικών αποφάσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ